Dagoverzicht

Dit is wat je vandaag moet weten

blank yellow adhesive note on white background with shadow
blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Onzin. Het is vandaag helemaal niet de meest deprimerende dag van het jaar. Op Blue Monday kunnen bedrijven als Heineken en Ziggo wél slim reclame maken.

Uber heeft het laatste jaar veel overheden kwaad gekregen. Het bedrijf wil ze nu paaien op drie manieren.

Kan de Rotterdamse haven nog met de rest van de wereld concurreren? Vandaag de nieuwste cijfers.

Verbaasd, verrast en een tikje geïrriteerd: zo reageren vertegenwoordigers uit de financiële sector op de uitspraken in NRC van minister Jeroen Dijsselbloem.

Poldernieuws

Hoe lang is Nederland nog een belastingparadijs? Als het aan de Europese Commissie ligt: niet lang meer. Dat meldt de Volkskrant.

Met de Multitankcard van de baas tanken bij dat zelfstandige pompstation om de hoek, wordt misschien duurder. Pomphouders weten niet hoe ze de prijsverhoging anders moeten betalen, schrijven de regionale kranten.

Een staking is hartstikke ouderwets. Of toch niet? Trouw weet het ook niet zeker.

While you were sleeping… in the US

De groei van de tech-wereld is goed zichtbaar bij Facebook: Reuters vond uit dat het bedrijf honderden nieuwe mensen zoekt.

President Obama verkondigt vast wat hij morgen zal zeggen in de State of the Union. Zo is er een - kansloos - voorstel om de hoogste belastingtarieven te verhogen, meldt Fox News.

De hack van Sony, waar Noord-Korea van wordt beschuldigd, werd voorafgegaan door een Amerikaanse cyberaanval op Noord-Korea. De New York Times schrijft erover.

While you were sleeping… in Asia

Dure Audi’s worden ook in China gemaakt, maar tóch koopt de rijke Chinees liever een geïmporteerd (en goedkoper) exemplaar. Dat schrijft de Financial Times.

Chinezen houden niet van Japanners, maar wel van lifestylewinkel Muji. De Nikkei Asian Review verklaart hoe het de winkelketen lukt om alsmaar meer filialen te openen in China.

Op vakantie naar Hongkong? Dat is nog steeds hartstikke veilig en leuk. De South China Morning Post meldt dat de toeristische sector een goed jaar had - ondanks de Occupy-protesten.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.