‘Canadian Psycho’ Luka Magnotta in beroep na veroordeling voor moord

Luka Magnotta nadat hij in Duitsland opgepakt werd vanwege de moord op zijn minnaar.
Luka Magnotta nadat hij in Duitsland opgepakt werd vanwege de moord op zijn minnaar. Foto EPA/

De Canadese voormalig pornoacteur Luka Magnotta, die eind december veroordeeld werd voor het vermoorden en in stukken snijden van een Chinese student, gaat in beroep. Zijn advocaat geeft als reden dat er juridische fouten zijn gemaakt en dat de “uitspraak onredelijk is en niet gesteund wordt door het bewijs en de instructies”.

Magnotta kreeg een levenslange gevangenisstraf opgelegd.

Wereldnieuws

Magnotta werd twee jaar geleden wereldnieuws vanwege de moord op zijn minnaar Jun Lin, een 33-jarige student uit China. De acteur had gefilmd hoe hij Lin meerdere keren met een ijspriem en een mes stak, hem in stukken sneed en vervolgens seksuele handelingen verrichte met zijn lichaam.

Na zijn daad stuurde de nu 32-jarige Canadees lichaamsdelen van zijn slachtoffer naar politieke partijen en scholen door het land. Die daad leverde hem de bijnaam ‘Canadian Psycho’ op, een verwijzing naar het bloeddorstige hoofdpersonage in Brett Easton Ellis’ roman American Psycho. Kort na de moord vluchtte Magnotta naar het buitenland. In juni 2012 werd hij opgepakt in Berlijn.

Magnotta heeft toegegeven Lin te hebben vermoord, maar volgens zijn advocaat is hij niet schuldig omdat hij schizofreen zou zijn. Daardoor kon hij op het moment van de moord geen goed van kwaad onderscheiden.