Nadal denkt niet aan eindzege

Opluchting was de eerste emotie bij tennisser Rafael Nadal, nadat hij zich vanmorgen had geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. De Spanjaard won met 6-3, 6-2 en 6-2 van de Rus Mikhail Joezjni. Toch durft de winnaar van veertien grandslamtoernooien nog lang niet aan de eindzege te denken. „Ik ben er nog niet klaar voor een toernooi te kunnen winnen.”

Nadal (28) tobde met fysiek ongemak sinds zijn uitschakeling in de vierde ronde van Wimbledon. Hij miste de US Open door een blessure aan de rechterpols. Aan het einde van het vorige seizoen worstelde hij met een blindedarmontsteking. En nog altijd heeft hij problemen met zijn rug, die vorig jaar in Melbourne al opspeelde.

Terugkomen na zoveel blessureleed kost tijd, weet Nadal. „Het tweede deel van vorig jaar was mentaal en fysiek erg zwaar voor mij”, zei hij na zijn eenvoudige zege op Joezjni, van wie hij eerder al vier keer verloor. „Het was een emotioneel moment voor mij om terug te zijn op de baan. De eerste wedstrijd is mentaal altijd lastig hier. Ik hoop dat de partij mij het vertrouwen zal geven.”

Kiki Bertens laatste zich voor de tweede ronde door een 7-6, 5-7 en 6-2 winst op de Australische Daria Gavrilova. Igor Sijsling werd in vijf sets uitgeschakeld door de Litouwer Ricardas Berankis.