‘Amsterdamse jihadist omgekomen in Syrië’

Een vernield benzinestation in Aleppo, Syrië (archieffoto van 13 januari).
Een vernield benzinestation in Aleppo, Syrië (archieffoto van 13 januari). Foto Reuters / Nour Kelze

Een zeventienjarige jihadist uit Amsterdam is zaterdag in Syrië om het leven gekomen door een anti-IS-bombardement. Eerder raakte de jongen zwaargewond bij een ander bombardement, zegt zijn vader tegen de Volkskrant. Wekenlang probeerde de vader zijn zoon terug te halen naar Nederland.

De vader zou foto’s van zijn gedode zoon, die gisteren begraven is, hebben gezien.

Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) meldde begin januari dat nu 21 Nederlandse jihadisten zijn omgekomen in Syrië en Irak, schrijft persdienst ANP. Verder zijn zo’n 180 jihadisten naar de landen vertrokken. Volgens Opstelten zijn 35 van hen nu terug in Nederland.