45 kerken in brand gestoken in hoofdstad Niger

Tijdens protesten in Niger gericht tegen Charlie Hebdo zijn vijf doden gevallen en 45 kerken in brand gestoken.
Tijdens protesten in Niger gericht tegen Charlie Hebdo zijn vijf doden gevallen en 45 kerken in brand gestoken. Foto Reuters

Tijdens de uit de hand gelopen protesten tegen het satirische Franse weekblad Charlie Hebdo zijn in de de hoofdstad van Niger 45 kerken in brand gestoken. Dat heeft een woordvoerder van de nationale politie in Niger vandaag gezegd tijdens een persconferentie, meldt persbureau AFP vandaag.

Volgens de zegsman zijn er naast de 45 kerken ook vijf hotels, 36 cafés, een weeshuis en een christelijke school geplunderd en in brand gezet in hoofstad Niamey.

Eerder was al bekend geworden dat er tijdens rellen in de tweede stad van het land, Zinder, vijf doden zijn gevallen. De woordvoerder maakte nu bekend dat er ook 128 mensen gewond zijn geraakt.

Bij de rellen zijn 189 mensen opgepakt. De autoriteiten van de voormalige Franse kolonie hadden de door moslimleiders georganiseerde protestmars verboden. De protesten waren gericht tegen de recent uitgekomen voorpagina van Charlie Hebdo. Op de voorpagina is een huilende Mohammed te zien. De vier moslimleiders die de demonstratie hadden geïnstigeerd zijn gearresteerd.