‘Vermiste Nederlanders Turkije gelokaliseerd na zoektocht’

Turkse reddingswerkers zoeken naar de twee vermiste Nederlanders.
Turkse reddingswerkers zoeken naar de twee vermiste Nederlanders. Foto EPA / Murat Kemaneci

Een massale zoektocht in het zuiden van Turkije naar twee Nederlandse en een Britse uitwisselingsstudent heeft resultaat opgeleverd. Vanmiddag rond 14.30 uur lokale tijd werden de drie gelokaliseerd toen ze stonden te zwaaien met een rood T-shirt, schrijft de krant Hürriyet.

Naar het drietal werd sinds gisterochtend naarstig gezocht. Ze belden die ochtend naar het noodnummer 112 nadat ze langs het Lycische kustpad aan de zuidkust bij Antalya in de problemen waren gekomen.

Volgens Turkse media gaat het om drie 22-jarige uitwisselingsstudenten aan de Bogazici-universiteit, naar nu blijkt twee mannen en een vrouw. De autoriteiten hebben na het telefoontje van gisteren onmiddellijk een zoekactie op touw gezet. Die groeide vandaag uit tot verschillende zoekteams van in totaal zeventig mensen. Daarbij werd ook een helikopter ingezet van waaruit de studenten werden gezien.

Twitter avatar MarloesdeK Marloes de Koning De #Lycian Way waar 2 NL studenten vermist raakten is het meest bekende en best onderhouden lange afstands wandelpad van #Turkije
Twitter avatar MarloesdeK Marloes de Koning Het pad heeft zelfs een eigen app waarmee je met gps de route kunt volgen en overnachtingen kunt boeken @Lycianway #LycianWay

De Nederlandse ambassade in Turkije heeft contact met de lokale autoriteiten over de zoektocht. (ANP)