Feyenoord klopt Twente, Utrecht verliest van Heerenveen

Feyenoord heeft zich weer op de derde plaats in de Eredivisie genesteld. De formatie van trainer Fred Rutten won vanmiddag thuis met 3-1 van FC Twente, dat de vierde nederlaag van het seizoen leed. FC Utrecht verloor thuis met 1-2 van sc Heerenveen.

Feyenoord kwam in de eigen Kuip vlak voor rust op 1-0. Lex Immers schoot raak, nadat Colin-Kazim Richards vlak daarvoor een strafschop had gemist. Orlando Engelaar bracht de Tukkers vlak na het begin van de tweede helft op gelijke hoogte, maar Feyenoord herstelde zich snel. Nog binnen het uur schoot Jens Toornstra de 2-1 binnen, waarna Jean-Paul Boëtius enkele minuten later de 3-1 binnen gleed.

Utrecht thuis onderuit tegen Heerenveen

FC Utrecht verloor vanmiddag het eerste competitieduel na de winterstop met 1-2 van sc Heerenveen. Luciano Slagveer voor rust en Sam Larsson zetten Heerenveen op 0-2. Willem Janssen benutte een strafschop voor Utrecht. De Friezen klimmen door de zege naar de achtste plaats op de ranglijst.

Utrecht kreeg in de eerste tien minuten kans na kans op de openingstreffer, maar scoren lukte de thuisploeg niet. Slagveer slaagde daar vijf minuten voor rust wel in, op aangeven van Mark Uth. Heerenveen breidde de score na ruim een uur uit via Larsson, die een fraaie assist van Joey van den Berg (achter het standbeen langs) promoveerde tot doelpunt.

Willem Janssen deed in de slotminuut vanaf elf meter wat terug, na een handsbal van Marten de Roon, maar dat doelpunt kwam te laat om nog een punt af te dwingen. Utrecht staat elfde.

Excelsior boekt ruime zege bij Heracles

Heracles Almelo blijft, na een goede reeks tot besluit van het vorig jaar, voorlopig veroordeeld tot degradatievoetbal. Dat was te wijten aan de pijnlijke nederlaag voor eigen publiek vanmiddag tegen directe concurrent Excelsior: 0-3. Tom van Weert, Daryl van Mieghem en invaller Carlo de Reuver maakten de Rotterdamse treffers in het Polman-stadion.

Excelsior, dat het onderlinge treffen in Kralingen ook had gewonnen (3-1), komt door de zege op twintig punten. Heracles heeft er pas zestien en staat alleen op doelsaldo nog boven de streep. (ANP)