Vrouwenbenen

De panty: een drama in tien bedrijven

Foto iStock

Eerlijk zeggen, wie zou dit niet eens op kantoor willen doen:

https://www.youtube.com/watch?v=sXbdXghwUmY

Zing je even mee?

“It can’t be right when it feels so tight”

Er zijn weinig vrouwen zonder pantyproblemen. Wie geen last heeft van een strakke tailleband en afgeklemde benen, klaagt wel over een afzakkend kruis, geslobber om de enkels, een tailleband die tot de oksels komt en hinderlijk dikke teennaden. Dan is er natuurlijk het feit dat dunne panty’s hoogstens een dag mee lijken te gaan en dikke panty’s vaak weer zo zo’n lelijke glimstreep over de lengte hebben lopen.

Hebe Kistemaker, manager van de beenmode-afdeling van de Bijenkorf in Den Haag, erkent dat het vinden van een goede panty een hele kunst is. Zij adviseert vrouwen vooral advies te vragen op de panty-afdeling. “Panty’s zijn een snel zelfbedieningsproduct geworden”, zegt zij. “Terwijl je er eigenlijk net zoveel zorg aan moet besteden als aan beha’s.”

Tien oplossingen voor veel voorkomend pantyleed, plus vijf stijltips

En dan de tips:

1. Pas de dikte aan

Pas de dikte van een panty aan bij kleding en schoenen. Nederlandse vrouwen zijn dol op de combinatie stoere laars met dunne panty/wollen rok. Kies bij laarzen en een dikke rok liever een dikkere panty, dat ziet er veel verzorgder en chiquer uit. Omgekeerd geldt hetzelfde. Bij een jurk van dunne stof en elegante schoenen doet een dikke panty vaak lomp aan.

2. Contrasteer glans en mat

Bij glanzende kleren is een glanzende panty te veel van het goede, bij mat kan mat een beetje saai worden. Afwisseling in textuur zorgt er ook voor dat het lichaam minder uit een stuk lijkt te bestaan, en dus langer lijkt.

3. Kijk uit met glans

TURKIJE-BEATRIX-BLAUWE MOSKEE

Zeker bij korte rokken en/of stevige benen. Glanzende benen trekken de aandacht en kunnen er een beetje ‘worstig’ uitzien, zeker bij bruin- en huidtinten. Dunne, matte, donkere panty’s en netpanty’s laten benen daarentegen dunner lijken.

4. Wees terughoudend met kleur en dessins

Panty’s met grafische motieven zijn een grote trend. Maar er zijn maar weinig vrouwen die mooier worden van een fantasiepanty. Wie echt wil: draag alleen fantasiepanty’s in de kleur van kleding, of juist bij gedessineerde kleding. Felgekleurde benen kunnen leuk zijn, maar voornamelijk bij heel jonge vrouwen.

5. Kies niet altijd zwart

Wie een donkere panty wil, koopt meestal zwart. Maar vooral bij niet-zwarte kleding staat een (dunne) panty in antraciet of donkergrijs zeker zo mooi.