In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder meer winterzwemmers in China, Daniel Craig op de filmset van de nieuwe Bond, een eerbetoon aan de omgekomen Franse agenten bij de aanslagen in Frankrijk en een biddende woestijnbewoner naast zijn dromedaris.
Duizenden moslims wonen de begrafenis bij van Isaaq Ahmad, een strijder die omkwam bij gevechten met Indiase troepen in het district Shopian.
EPA / Farooq Khan
<strong>Foto van de week:</strong> 15 januari , Olympia. Wapeneigenaars protesteren in het parlement van de staat Washington tegen de mogelijke invoering van een strengere wapenwet. Vraag is of deze actie hun vredelievende imago wel versterkt. Aan de dame onderaan de foto te zien wel. Zij is zich van geen kwaad bewust. ( Evert Hermans, Fotoredactie )
AP / Ted S. Warren
Menselijke overschotten gevonden in Tacloban, de Filippijnse stad die eind 2013 verwoest werd tijdens tyfoon Haiyan.
Reuters / Damir Sagolj
De Britse acteur Daniel Craig op de filmset van James Bond in het Oostenrijkse Obertilliach. De nieuwe Bondfilm, genaamd 'Spectre', komt uit in oktober dit jaar.
EPA / Johann Groder
In Israël worden de vier Joodse slachtoffers van de aanslagen in Parijs begraven. Op verzoek van de families kregen zij een gezamenlijke ceremonie in Jeruzalem.
Reuters / Ammar Awad
Een poster met daarop Alexis Tsipras, de leider van de grootste linkse oppositiepartij Syriza, wordt in de spotlights gezet. Op 25 januari worden in Griekenland verkiezingen gehouden.
AP / Thanassis Stavrakis
Een gelovige maakt een foto vlak voor de aankomst van paus Franciscus, die in Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, een massamis geeft.
Reuters / Stefano Rellandini
Zeker elf mensen kwamen dinsdag om door een granaat die een passagiersbus raakte in Oost-Oekraïne. Het incident gebeurde bij de stad Volnovakha, ten zuiden van Donetsk. Volgens Oekraïne zitten de rebellen achter de aanval. Zij ontkennen dat. Sinds april zijn meer dan 4.700 mensen omgekomen door de gevechten in Oost-Oekraïne.
AFP
Eerbetoon aan de Franse agenten die vorige week omkwamen bij de aanslagen in Parijs.
EPA / Francois Mori
Mannen verkleed als 'Chlaeuse', figuren die boze geesten verjagen. Met klokken en koebellen lopen de mannen door de besneeuwde weide tijdens 'Sylvesterchlausen', een nieuwjaarstraditie in de Zwitserse Alpen.
Reuters / Arnd Wiegmann
Een hindoe neemt een bad in de Ganges, aan de vooravond van het festival Makar Sankranti op het eiland Sagar.
Reuters / Rupak De Chowdhuri
Chinezen doen een warming-up voordat ze het halfbevroren meer Houhai induiken. De watertemperatuur is ongeveer 2 graden in Beijing.
EPA / Wu Hong
Een Syrische man draagt hout om vuur mee te maken in het rebellenbolwerk Douma.
AFP / Abd Doumany
Een Bedoeïen bidt naast zijn dromedaris in de woestijn van Judea in het zuiden van Israël.
Reuters / Ammar Awad
Een Napalese vrouw warmt zich bij het vuur.
AP / Niranjan Shrestha
De achtste etappe van de Dakar Rally.
Reuters / Jean-Paul Pelissier
Duizenden Bengalezen keren terug naar de stad nadat ze de eerste fase van 'Bishwa IJtema' hebben bijgewoond. Miljoenen gelovigen hebben de gebeden bijgewoond. Dit evenement is na de Haj in Mekka één van de grootste jaarlijkse islamitische bijeenkomsten.
Reuters
Lampjes bij het Issyk Koelmeer in Kirgizië.
AFP / Vyacheslav Oseledko
Een Libanese medewerker van het Rode Kruis draagt het lichaam van een 7-jarig Syrisch jongetje, dat omkwam tijdens een sneeuwstorm.
AP / Ramiz Dallah
In een pretpark in Tokio komen jongeren die de leeftijd van 20 jaar hebben bereikt samen op een speciale Coming-of-Age-bijeenkomst.
Reuters / Yuya Shino