Braber bezorgt Willem II belangrijke punten

Coach Jurgen Streppel van Willem II tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.
Coach Jurgen Streppel van Willem II tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Foto ANP / Bas Czerwinski

Willem II heeft vanmiddag het gat op de ranglijst met Go Ahead Eagles vergroot tot zeven punten. Robert Braber maakte het enige doelpunt in het matige duel, waarin de Tilburgse ploeg een gretigere indruk maakte dan de Eagles. Go Ahead eindigde de wedstrijd met tien man. Invaller Giliano Wijnaldum kreeg in 26 minuten twee gele kaarten van scheidsrechter Björn Kuipers.

Het voetbal stond zondagmiddag niet centraal in Tilburg. Vóór, tijdens en na de wedstrijd ging het vooral over matchfixing. De Volkskrant onthulde zaterdag dat spelers van Willem II in het seizoen 2009-2010 twee wedstrijden zouden hebben verkocht: Ajax-Willem II (4-0) en Feyenoord-Willem II (1-0). Spil in het omkoopschandaal zou oud-speler Ibrahim Kargbo uit Sierra Leone zijn geweest.

De wedstrijd zelf begon allerminst spectaculair. Beide ploegen speelden tamelijk behoudend. Niet verliezen leek aan beide kanten het motto, hetgeen gezien de stand op de ranglijst wel enigszins te begrijpen was. Het duel speelde zich daardoor vooral af op het middenveld. De beste mogelijkheden kreeg Willem II. Ben Sahar kopte van dichtbij naast. En Jop van der Linden kon een te zacht ingeschoten bal van Samuel Armenteros van de doellijn trappen.

Ook na de rust had Willem II het beste van het spel. De ploeg van trainer Jurgen Streppel zette meer en meer druk op de defensie van Go Ahead Eagles. Nadat Braber op aangeven van Armenteros net naast had gekopt, opende hij na bijna een kwartier alsnog de score.

Dat doelpunt brak de wedstrijd eindelijk open; de Eagles verlieten de verdedigende stelling. Verder dan een vrije trap van Van der Linden op de paal kwam de ploeg uit Deventer niet. Go Ahead speelde de laatste tien minuten met een man minder. (ANP)