15 hoofdkantoren

Achter deze ramen zitten de oliesjeiks, cowboys en tsaren te balen

Dat de olieprijs daalt, zagen de meesten wel aankomen. Dat de olieprijs zo laag zou staan en zelfs onder de 50 dollar duikt, niet. Op de hoofdkantoren van deze vijftien grootste oliemaatschappijen ter wereld zitten ze vast niet meer onderuitgezakt met de schoenen op het bureau.

Foto EPA

Wij geven goede verhalen graag een tweede leven. Dit verhaal verscheen eerder op NRC Q.

Dat de olieprijs daalt, zagen de meesten wel aankomen. Dat de olieprijs zo laag zou staan en zelfs onder de 50 dollar duikt, niet. Dat heeft nogal wat gevolgen voor de grootste oliebedrijven ter wereld. Van de zomer vingen ze namelijk nog 115 dollar voor een vat.

Op de hoofdkantoren van deze vijftien grootste oliemaatschappijen ter wereld (gebaseerd op deze ranking) zitten ze vast niet meer onderuitgezakt met de schoenen op het bureau.