Weer

De zachte lucht van afgelopen week is vervangen door frisse lucht en vanaf morgen wordt het nog wat kouder. Een echte vorstperiode lijkt niet op handen te zijn; overdag blijft de temperatuur boven het vriespunt. Vanmiddag wisselen zonneschijn en (stapel)wolken elkaar af. Het is droog, op een enkele plaatselijke bui met hagel en smeltende sneeuw na. De middagtemperaturen lopen uiteen van een graad of 4 in Groningen tot 7 graden in Noord-Holland. Hierbij staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind. Vanavond en komende nacht lijken er wat meer winterse buien over het land te trekken. De temperatuur daalt tot iets boven het vriespunt. Dit kan tot plaatselijke gladheid leiden. Zondag overheersen wolkenvelden, maar zonloos is het niet. Verder vallen nog steeds enkele buien met hagel en sneeuw. De middagtemperaturen schommelen omstreeks 4 graden en er staat een zwakke tot matige zuidzuidwestenwind. Volgende week wisselen wolkenvelden en zonneschijn elkaar af en wordt weinig winterse neerslag verwacht. In de nachten kan het een graadje vriezen, terwijl de middagtemperaturen omstreeks 3 graden uitkomen.