Van Ship Design naar reddingsboten

Wie gaat waarheen? De belangrijkste benoemingen deze week.

Hans Mentink (55) is per 1 januari benoemd tot senior manager Reinsurance & Analytics bij Achmea Reinsurance. Samen met directeur Ewoud Bom vormt hij dan de statutaire directie van deze herverzekeringsdochter van Achmea. Daarvoor was hij Senior manager non life insurance. Mentink begon in 1983 bij Centraal Beheer Achmea.

Met ingang van 1 mei treedt Willy Spaan (60) aan als voorzitter van de raad van bestuur van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Spaan volgt Ferry Breedveld op, die dan met emeritaat gaat.

Nico Inberg (47) is per 17 december gestart als hoofdredacteur van het online beleggersblad Beurswijzer.com.

Bruno Oudega (44) is de nieuwe directievoorzitter van hypotheekservicer Quion (Blauwtrust Groep). Hij volgt per 1 februari 2015 Marcel Zuidam op.

Annemiek Nelis (44) is benoemd tot lid van de raad van toezicht van ziekenhuisorganisatie Rijnstate sinds 22 december ziekenhuisorganisatie Rijnstate. Zij is directeur Bewaking, Beveiliging, Burgerluchtvaart bij het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Niek Hoek (58) en Klaas Visser (58) zijn toegetreden tot de raad van toezicht van de stichting Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNMR). Hoek was eerder bestuursvoorzitter van Delta Lloyd. Visser werkt de sectie Ship Design, Production & Operation aan de TU Delft.