Tegenstanders maken onaangename kleurplaten van Hillary Clinton

Banner van de American Rising-campagne tegen Hillary Clinton.
Banner van de American Rising-campagne tegen Hillary Clinton. Screenshot

Kleuren voor volwassen is in opkomst: boekhandels liggen vol met ingewikkelde kleurplaten die zeker niet aan kinderen zijn besteed. In de VS dachten aanhangers van Hillary Clinton een graantje mee te pikken door een eigen kleurboek uit te brengen. Haar tegenstanders maken daar nu gretig gebruik van: ze maakten de “ontbrekende pagina’s”.

Het kleurenboek van Hillary is sinds december verkrijgbaar, en werd uitgebracht door uitgeverij Ulysses. De kleurplaten worden afgewisseld met het verhaal van de mogelijke Democratische presidentskandidate. Zo wordt de ontmoeting van de jonge Hillary met haar man, de latere president Bill Clinton afgebeeld (Bill met lang haar en baard!).

America Rising, een uiterste conservatieve Republikeinse PAC waarmee geld wordt ingezameld om campagne te voeren tegen mogelijke Democratische kandidaten, heeft nu extra platen uitgebracht die in het kleurenboek van Hillary kunnen worden gestoken. In de platen worden de episodes uit Hillary’s leven verteld die wat minder aangenaam zijn, zoals de periode na het presidentschap van Clinton toen ze naar eigen zeggen “bijna platzak” waren:

Kleurplaat: America Rising

Kleurplaat: America Rising

Ook haar periode als minister van Buitenlandse Zaken onder Obama is in kleurplaten vereeuwigd, zoals de voor Clinton uiterste pijnlijke episode over de aanslag op de Amerikaanse ambassade in Benghazi:

Kleurplaat van America Rising

Kleurplaat van America Rising

Cruz

Hillary is overigens niet de eerste Amerikaanse politicus met een kleurenboek. De Texaanse Senator Ted Cruz, een belangrijk gezicht van de uiterste rechtse Tea Party binnen de Republikeinse partij en ook een mogelijke presidentskandidaat, had in 2013 al een uiterst succesvol boek.

Eind vorig jaar werden daar overigens ook extra pagina’s voor uitgebracht. Alleen zijn die wel positief over Cruz: de senator wordt afgebeeld als superheld die Amerika moet gaan redden:

Kleurplaat (al ingekleurd) van uitgeverij Really Big Coloring Books

Kleurplaat (al ingekleurd) van uitgeverij Really Big Coloring Books