Rustig afwachten

Misschien wordt het wel moeilijk om niét te profiteren van de lage olieprijs. Die smeert immers de economie. We mogen er nu iets meer op vertrouwen dat het goed komt met de cijfers in veel sectoren. Bijvoorbeeld in de handel, het transport of de chemie. Natuurlijk is goedkope energie geen voldoende voorwaarde om het economisch herstel definitief vorm te geven. Maar het zal helpen. En dat is doorgaans goed voor de aandelen. Een alternatieve strategie, zij het riskanter, is inspelen op een stijgende olieprijs. Jawel, een stijgende. Ooit veert de prijs immers weer op. De afgelopen tijd stonden beurskoersen van bedrijven uit de oliesector onder druk. Tegendraadse beleggers zullen die aandelen op enig moment oppikken en vervolgens rustig afwachten. Wanneer en hoeveel de olieprijs zal stijgen, is onvoorspelbaar. Maar ooit komt er een herstel. De dwarsliggers moeten dus wel over voldoende tijd beschikken.