PSV wint van Vitesse - enig doelpunt van Maher

PSV-speler Memphis Depay in duel met Vitesse-spelers Zakaria Labyad en Kelvin Leerdam tijdens de eredivisiewedstrijd tegen Vitesse. PSV won in Arnhem met 0-1.
PSV-speler Memphis Depay in duel met Vitesse-spelers Zakaria Labyad en Kelvin Leerdam tijdens de eredivisiewedstrijd tegen Vitesse. PSV won in Arnhem met 0-1. Foto ANP / Joep Leenen

PSV heeft vandaag in de uitwedstrijd tegen Vitesse de volle punten gepakt. De Eindhovense ploeg won met 0-1 in het Gelredome, na een vroeg doelpunt van Adam Maher.

Twitter avatar PSV PSV De 3 punten gaan mee naar Eindhoven! Een goed begin van de tweede seizoenshelft. #vitpsv #eendrachtmaaktmacht http://t.co/001GqMNXQz

Maher scoorde uit de allereerste kans van de wedstrijd. Vitesse-verdediger Van der Heijden schoot de bal na een geblokte inzet van Luuk de Jong zomaar voor de voeten van Maher, die eerst de paal raakte, maar de bal in de rebound wel over de grabbelende keeper Eloy Room trapte.

De koploper zakte na de voorsprong ver terug. Vitesse had het meeste balbezit (63 procent) en was de ploeg met de meeste doelpogingen: 33 om 12. Net als tijdens veel wedstrijden voor de wintersport verzuimde de ploeg echter om de doelkansen te verzilveren.

De ploeg uit Eindhoven voert de eredivisie aan met 46 punten uit achttien wedstrijden, Ajax (dat gisteren met 2-0 won van Groningen) volgt met 42. Vitesse staat op de 11e plek met 22 punten.

Lees ook op NRC.nl: De Eredivisie begint weer: een terugblik en een vooruitblik.