Onze man in Teheran

Het was de liefde die journalist Thomas Erdbrink (38) twaalf jaar geleden naar Iran bracht. Hij trouwde er met een fotografe en is intussen een van de laatst overgebleven westerse journalisten in „een land waar niks mag, maar alles kan.” Erdbrink werkt voor NRC Handelsblad, de NOS en The New York Times en wil met deze vierdelige serie een kant van het moderne Iran laten zien die in nieuwsberichten niet aan bod komt. Het duurde vijf jaar voordat er toestemming was om opnames te maken. Erdbrink heeft ongekende toegang gekregen tot een complex en gespleten land. Vergeleken met buurlanden als Irak en Afghanistan is het er echter rustig.

In vier afleveringen is er onder meer aandacht voor de plek van vrouwen in het land, de moeilijke situatie voor journalisten en de onheldere regels van de Islamitische republiek. Geregisseerd door Roel van Broekhoven.

NPO 2, 20.15-21.05 uur