Zondag pas weer treinreizigers door Kanaaltunnel

Reizigers tussen Groot-Brittannië en Frankrijk kunnen vandaag de hele dag geen gebruik meer maken van de Kanaaltunnel, meldt Eurostar. De tunnel is ontruimd na rookontwikkeling.

Een trein verlaat de Eurotunnel. Vandaag rijden er door rookontwikkeling de hele dag geen treinen meer door de tunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië.
Een trein verlaat de Eurotunnel. Vandaag rijden er door rookontwikkeling de hele dag geen treinen meer door de tunnel tussen Frankrijk en Groot-Brittannië. Foto AFP / Denis Charlet

Treinreizigers tussen Groot-Brittannië en Frankrijk kunnen vandaag de hele dag geen gebruik meer maken van de Kanaaltunnel. De tunnel is ontruimd na rookontwikkeling, meldde Eurostat vanmiddag. Zondagochtend wordt de dienst voor treinreizigers mondjesmaat weer hervat.

Update 20:24 Een van de tunnels gaat vanavond al wel open, maar daar zullen alleen auto’s en vrachtwagens met hun passagiers doorheen kunnen, meldt AP. Zondag wordt de dienstregeling van Eurostar voor treinpassagiers hervat, maar wel met vertragingen.

De storing begon rond 13.00 uur, nadat de CO2-melders in de tunnel waren afgegaan.

Twitter avatar Eurostar Eurostar SERVICE UPDATE - Due to smoke detection in the Channel Tunnel, all services are currently suspended, more info to follow.

In eerste instantie leek er brand te zijn ontstaan in een vrachtwagen op een trein die op dat moment door de tunnel reed. Later ontkende de politie dat. Wat er wel precies is gebeurd, is nog niet duidelijk.

Persbureau AP meldt dat de brand vlak bij de Franse zijde van de tunnel heeft plaatsgevonden. De betreffende trein is weggesleept. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen bij de brand.

De andere treinen die op dat moment in de tunnel reden zijn inmiddels allemaal teruggekeerd op het station waar ze vandaan kwamen. Omstreeks 14.30 meldde Eurostar op de website en op Twitter dat er de hele dag geen treinen meer zullen rijden:

Twitter avatar Eurostar Eurostar SERVICE UPDATE - No further services will be running today, more info will be updated this evening on http://t.co/deI6LKR0uH.