Sunny Side Up

(Lourens Blok, 2015). Daan (Egbert-Jan Weeber) en Judith (Hannah Hoekstra) reizen naar Terschelling, waar ze in het luxe huis van Judiths baas van een vakantie willen genieten. Van dat voornemen komt weinig: ze kibbelen veelvuldig en eenmaal aangekomen op de plek van bestemming worden ze bedreigd door twee pubers die het huis voor Sunderum willen gebruiken, een jaarlijks terugkerend volksfeest.

Sunny Side Up, de eerste in een nieuwe reeks Telefilms, ontpopt zich vooral als een psychologisch drama over een man in crisis: Daan is werkloos en heeft problemen met zijn seksuele prestaties. In een mooie scène voelt Judith onder de douche even aan zijn slappe piemel. Even later bakt hij eieren, symbool van viriliteit en vruchtbaarheid. Het is duidelijk: Daan moet zijn mannelijkheid nodig in ere herstellen.

NPO 3, 20.05-21.25u.

André Waardenburg