Eurosonic 2015: Atze de Vrieze wint Pop Media Prijs

Atze de Vrieze, muziekjournalist bij 3voor12, het alternatieve platform van de VPRO, wint de Pop Media Prijs 2015.
Atze de Vrieze, muziekjournalist bij 3voor12, het alternatieve platform van de VPRO, wint de Pop Media Prijs 2015. Foto Facebook.com/eurosonicnoorderslagfestival

3voor12-muziekjournalist Atze de Vrieze heeft de Pop Media Prijs 2014 gewonnen. Dat is zojuist bekendgemaakt op Eurosonic/Noorderslag.

In de Groningse Oosterpoort, het poppodium waar vandaag het Nederlandse Noorderslag-festival plaatsvindt, werd vanmiddag voor de 21e keer de Pop Media Prijs uitgereikt. Het juryrapport roemt De Vrieze, die al jaren voor het alternatieve muziekplatform van de VPRO werkt, maar vooral zijn “jacht naar nieuws”:

“De Vrieze toonde zich opnieuw een enorm veelzijdig journalist die even liefdevol en met kennis van zaken schrijft. Zijn productie grenst aan het ongelooflijke en bestrijkt echt het hele veld van de popmuziek. Hoge en lage cultuur, rock en dance, indie en mainstream: De Vrieze vindt het allemaal even belangrijk. Hij wordt vooral gedreven door wat een journalist van andere mensen onderscheidt: de jacht naar nieuws.”

Atze wint de Pop Media Prijs. Ook de achterkant van het hoofd van zijn moeder. #esns15

Een foto die door chriswalraven is geplaatst op

In een kort dankwoord roemde De Vrieze zijn werkgever 3voor12.

“Jullie zijn als een machine die nooit stopt. En nu gaan we bubbels drinken.”

Aan nrc.nl laat hij weten “supertrots” te zijn dat hij “in dat mooie rijtje vakgenoten mag staan.”

Andere genomineerden dit jaar waren NRC-fotograaf Andreas Terlaak en het dance-magazine DJ Broadcast.

3voor12 zette een overzicht van De Vriezes beste producties op een rij.

De Pop Media Prijs wordt uitgereikt door Hogeschool Inholland ter stimulering van de Nederlandse popjournalistiek. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 2500 euro, dat door de Hogeschool Inholland beschikbaar wordt gesteld.

De prijs werd in 1994 voor het eerst uitgereikt. De winnaars waren achtereenvolgens Bert van de Kamp, Jip Golsteijn, David Kleijwegt, Martin Bril, Tom Engelshoven, Herman van der Horst, Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, de redactie van de website 3voor12, Hester Carvalho, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, John Schoorl, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers en Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele, Mary Go Wild en Mark van Bergen.