De beste video van de Financial Times

Wie maakt de elektrische auto mainstream? Niet Tesla, maar Chevrolet

Er zijn SUV’s, pickups en sportwagens, maar het meest opvallende aan de Detroit Auto Show is de nieuwe elektrische auto van General Motors, de Chevrolet Bolt. Met een bescheiden prijskaartje ($30.000) heel bereikbaar voor de gemiddelde Amerikaan, en dus een bedreiging voor Tesla.

epa04556880 The new Chevrolet Bolt at the North American International Auto Show, at the Cobo Center in Detroit, Michigan, USA, 12 January 2014. The North American International Auto Show is one of the largest car shows held each year in the United States, and opens to the public 17 January 2014. EPA/LARRY W. SMITH
epa04556880 The new Chevrolet Bolt at the North American International Auto Show, at the Cobo Center in Detroit, Michigan, USA, 12 January 2014. The North American International Auto Show is one of the largest car shows held each year in the United States, and opens to the public 17 January 2014. EPA/LARRY W. SMITH Foto ANP

Er zijn SUV’s, pickups en sportwagens, maar het meest opvallende aan de Detroit Auto Show is de nieuwe elektrische auto van General Motors, de Chevrolet Bolt. Met een bescheiden prijskaartje ($30.000) heel bereikbaar voor de gemiddelde Amerikaan, en dus een bedreiging voor Tesla.

ft4