Net gemist, 17/1

KIJKEN

Wat De Fractie
Tijd 30 minuten
De Fractie is de eerste Nederlandse politieke soap: geen reconstructie van bestaande affaires, maar gewoon het Shakespeareaanse gepruts om de macht vertaald naar het Binnenhof. Gebaseerd op een idee van producent en ex-journalist Gijs van de Westelaken en voormalig fractievoorzitter van GroenLinks Femke Halsema. We volgen Tim Snel (Joris Smit), die van een grote fractie probeert over te lopen naar een andere partij. Aflevering 1.

Maandag in nrc.next: een interview met Tim Snel.

KIJKEN

Wat Medialogica: De wereld volgens Russia Today
Tijd 40 minuten

Is Russia Today een nieuwszender of de propagandamachine van het Kremlin? Argos-TV Medialogica ging in gesprek met betrokkenen. Hoe is het om er te werken? En hoe kijken de Russen zelf eigenlijk naar dit nieuwsstation? Een fascinerend inkijkje.

KIJKEN

Wat Inequality for All
Tijd 50 minuten

Inequality for All wil voor het ongelijkheidsdebat betekenen wat An Inconvenient Truth voor het klimaatverandering deed. Econoom Robert Reich legt uit waardoor de ongelijkheid tussen arm en rijk in de VS is toegenomen. Die ongelijkheid heeft volgens hem niet alleen effect op de economie, maar ook op de democratie.

KIJKEN

Wat 3Doc: Messi
Tijd 1,5 uur

Is Lionel Messi de allerbeste voetballer ooit? Johan Cruijff vindt dat een vraag die er niet toe doet. „Je moet gewoon van hem genieten.”, vindt hij. Aan tafeltjes in een restaurant praten teamgenoten van Barcelona, jeugdtrainers, voetbalmaten uit Rosario, journalisten, Messi-kenners over het fenomeen, zonder dat Messi zelf aan het woord komt. Nou ja, Messi komt in deze docu aan bod zoals Messi het liefst aan bod komt: met zijn voeten.

LEZEN

Wat My lovely wife in the psych ward
Tijd 25 minuten

Hoe is het leven met een echtgenote met een psychische aandoening? Mark Lukach was 18 jaar oud toen hij Giulia voor het eerst tegenkwam. Ze trouwden, kregen kinderen, en toen ging het mis. Een prachtig verhaal van Mark Lukach uit de Pacific Standard.