Familie Cordia laat deel van hun Tritoncollectie veilen

De familie Cordia brengt een deel van hun Tritoncollectie naar de veiling. Op 25 maart zullen 49 werken op papier uit de negentiende en twintigste eeuw geveild worden bij Christie’s in Parijs. Later zullen in Londen meer werken onder de hamer gaan. Als topstuk beschouwt Christie’s La Modiste van Gino Severini (geschatte opbrengst 500.000 -800.000 euro). Verder komen er werken van onder meer Picasso, Salvador Dali, Fernand Léger en Odille Redon onder de hamer. De verkoop heeft niets te maken met de roof van zeven werken uit de Tritoncollectie uit de Kunsthal in 2012, laat de familie weten. De opbrengst zal gebruikt worden voor aankopen om ervoor te zorgen dat de collectie van avantgardekunst tot de top blijft behoren. De Cordia’s zullen werken uit blijven lenen aan musea en delen met het publiek op „de breedste manier” , zo stelt het persbericht van Christie’s. De familie wil desgevraagd niet meer commentaar geven. (NRC)