In beeld

Antiterreuroperaties in België en Duitsland

Bij de Belgische antiterreuractie van gisteravond zijn vijftien mensen aangehouden, onder wie twee in Frankrijk. Dat heeft het federaal parket in Brussel zojuist bekendgemaakt. Op twaalf plekken werden invallen gedaan. De meeste huiszoekingen vonden plaats in de Brusselse gemeente Molenbeek. Twee verdachten zijn doodgeschoten. Het dreigingsniveau in België is na de dodelijke anti-terreuractie van gisteren verhoogd naar niveau drie. Dat hebben de premier en de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie vannacht besloten. Ook in Berlijn is een grote anti-terreuractie geweest. Daarbij zijn twee mensen opgepakt. Bij een andere grote antiterreuractie in Berlijn zijn vanochtend twee mannen opgepakt. Ze worden volgens de politie verdacht van het voorbereiden van geweldpleging in Syrië. Tijdens de actie zijn elf woningen doorzocht. Er deden 250 agenten mee aan de actie. Lees meer op nrc.nl
Verviers, België. 15 januari. Bij de anti-terreuractie van de politie in de Oost-Belgische stad Verviers zijn donderdagavond twee mensen omgekomen. Het zou gaan om moslimterroristen die van plan waren een aanslag te plegen. In totaal zijn 15 personen aangehouden.
EPA / Olivier Hoslet
Verviers, België. 15 januari.
REUTERS / Stringer
Verviers, België. 15 januari.
EPA / Julien Warnand
Verviers, België. 15 januari. Een auto wordt onderzocht.
AP / Frank Augstein
Brussel, België. 15 januari. De Belgische woordvoerder van het OM, Eric Van der Sypt [midden], staat de pers te woord na de antiterreuractie waarbij twee teruggekeerde Syriëgangers in Verviers werden doodgeschoten.
AFP / Emmanuel Dunand
Brussel, België. 15 januari.
AFP / BELGA / Jonas Roosens
Brussel, Belgie. 15 januari.
AFP / BELGA / Jonas Roosens
Berlijn, Duitsland. 16 januari. Twee mannen van 41 en 43 jaar oud zijn opgepakt wegens verdenking van het plannen van een aanslag in Syrië.
EPA / Lukas Schulze
Berlijn, Duitsland. 16 januari.
EPA / Lukas Schulze
Berlijn, Duitsland. 16 januari.
AFP / DPA / Lukas Schulze
Berlijn, Duitsland. 16 januari.
REUTERS / Fabrizio Bensch
Berlijn, Duitsland. 16 januari.
AFP / DPA / Lukas Schulze
Berlijn, Duitsland. 16 januari. Antiterreureenheden deden invallen op verschillende plekken in Berlijn.
EPA / Paul Zinken