Bed & Breakfast

NPO 1, 21.30-22.20u.

In Bed & Breakfast logeren drie koppels met een Bed & Breakfast een nacht in elkaars onderneming en onderwerpen dat aan een grondige test. Vervolgens betalen zij elkaar het bedrag wat ze hun verblijf waard vinden. Wie het hoogste percentage van de kamerprijs krijgt, heeft gewonnen. In deze aflevering zien we een monumentaal pand in Friesland, dat eigenaren Michel en Maja verbouwden tot Bed & Breakfast en nu vier maanden geopend is. Ze proberen hun gasten naar eigen zeggen flink in de watten te leggen. De onderneming van Marjo en Hein is net een week open. De inrichting is opvallend, met als hoogtepunt een ware kerstkamer. Ingrid en Anton hebben een B&B in Engelse stijl midden in de natuur. De eerste logeerpartij is bij Michel en Maja, die hun gasten eerst de omgeving laten zien en daarna hun best doen het hun gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Als Michel zijn gasten hun Friese Bed & Breakfast laat zien, zijn ze enthousiast. Bij nadere inspectie had het volgens Marjo allemaal wel wat gekker gekund. Zo zou ze het bord met ‘welcome’ erop zelf liever in spiegelbeeld ophangen. Deze luchtige serie scoort ook dit seizoen weer sterke kijkcijfers voor omroep MAX.