Wonen

Weet jij welk huis je kan kopen voor een ton? Of drie? Of een miljoen?

Beelden Funda, bewerking NRCQ

Als je een huis wil kopen of verkopen, is vandaag een belangrijke dag. Makelaarsvereniging NVM komt met jaarcijfers. Is nu een goed moment om zonder al te veel kleerscheuren van je huis af te komen? Of juist een ideaal tijdstip om je droomhuis te kopen?

Crisiskwartalen voorbij, zegt NVM

Update 10.15 uur: De “crisiskwartalen” zijn definitief voorbij, zegt de NVM vanochtend. De cijfers waren goed genoeg voor NVM-voorzitter Ger Hukker om te kunnen concluderen: geen dalende woningprijzen en geen lage verkoopaantallen meer. Bekijk hier hoe de huizenprijzen in jouw regio veranderd zijn.

Bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers noemde de NVM de woningmarkt in Amsterdam, Utrecht, Leiden en Haarlem nog ‘oververhit’. Hoe is de temperatuur nu? Om dat te meten zocht NRC Q uit wat je op dit moment kunt kopen voor een bepaalde hoeveelheid geld. (En de wervende teksten, die zijn dus van de makelaars zelf.)

1. Je kan voor een ton meer kopen dan je denkt

2. Tot 150.000 euro

3. Tot twee ton

4. Wat koop je tot 250.000 euro?

5. Tot drie ton

6. Wat koop je voor 350.000 euro?

7. Wat koop je voor vier ton?

8. Waar krijg je veel huis voor vijf ton?

9. Tot zes ton

10. Wat koop je voor een miljoen?

Alle foto’s zijn afkomstig van huizensite Funda.nl, met uitzondering van het kerkje, dat te koop is via Redres.nl.