Twee doden na schietpartij in Rotterdam

In een woning in Rotterdam-Zuid zijn vanmiddag twee mensen dood aangetroffen. De politie gaat ervan uit dat ze om het leven zijn gebracht, meldt persbureau ANP. De NOS schrijft dat ze bij een schietpartij om het leven zijn gekomen.

De politie van de regio Rotterdam-Rijnmond.
De politie van de regio Rotterdam-Rijnmond. Foto ANP / Lex van Lieshout

Bij een schietpartij in Rotterdam-Zuid zijn vandaag twee mensen om het leven gekomen. Zij werden aangetroffen aan de Bovenstraat in de wijk IJsselmonde.

Verderop aan de Kasteelweg vond de politie een gewonde man. Die heeft zelf de hulpdiensten hebben gebeld, bevestigt een politiewoordvoerder tegenover NRC.

De politie kreeg rond 13.00 uur melding van de gewonde man. Tegelijkertijd kwam er melding binnen van een verdachte situatie aan de Bovenstraat. Daar werden de lichamen van de twee personen gevonden.

Hoe beide incidenten verband met elkaar houden, wordt nog onderzocht. De omgeving van de plaatsen delict is afgesloten. Over de toedracht van de schietpartij is nog weinig bekend, maar de politie houdt er rekening mee dat de schietpartij zich heeft afgespeeld in het criminele circuit.

De gewonde man is overgebracht naar het ziekenhuis. Over zijn toestand is niets bekendgemaakt.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Omgeving #bovenstraat #kasteelweg afgesloten ivm onderzoek. Ook de politiehelikopter wordt ingezet op onderzoek naar dit schietincident.
Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Gewonde man #kasteelweg is overgebracht naar ziekenhuis en wordt daar behandeld aan zijn verwondingen.

Dit bericht wordt bijgewerkt zodra er meer informatie is. Je kunt de pagina over een paar minuten nog eens verversen.