Slachtoffer schietpartij Amsterdam is vrouw (60) - geen bekende van politie

Glasscherven onder het balkon waar de 60-jarige vrouw is neergeschoten.
Glasscherven onder het balkon waar de 60-jarige vrouw is neergeschoten. Foto ANP / Remko de Waal

Het slachtoffer van de schietpartij gisteravond in de Amsterdamse wijk Geuzenveld is een 60-jarige vrouw uit Amsterdam. Ze is geen bekende van de politie, zo laat de politie vanochtend weten.

De vrouw stond op het balkon van de derde verdieping van een flat aan de Pieter van der Werfstraat toen het vuur op haar werd geopend. Er werd “behoorlijk in het rond geschoten”, zo liet een woordvoerder van de Amsterdamse politie gisteren al weten. Na het schietincident, dat rond 22.10 uur plaatsvond, lag de straat bezaaid met glas en kogelhulzen.

Meteen na de schietpartij werden zowel een traumahelikopter als een ambulance naar de wijk gestuurd, maar die hulp mocht niet meer baten. De politie is direct een onderzoek gestart naar de dader(s) en praat met meerdere getuigen.

Korte tijd na het schietincident werd een brandende auto aangetroffen in Osdorp. De recherche houdt er rekening mee dat dit om de vluchtauto gaat.

De politie wil niet zeggen of het gaat om een afrekening in de Amsterdamse onderwereld. “We houden rekening met alle scenario’s. Wel is duidelijk dat er bewust op deze vrouw geschoten is.”