Salade van aardperen, hazelnoten en geitenkaas

Het gerecht van vandaag kan als begeleider bij vlees of vis worden opgediend, maar met brood erbij heeft u er ook een maaltijdsalade voor 2 à 3 personen aan.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verspreid de hazelnoten in een enkele laag over een bakplaat en zet ongeveer 5 minuten in de oven, tot ze licht gekleurd zijn en de velletjes zijn gebarsten. Doe de hazelnoten in een schone theedoek en wrijf er hard overheen tot de velletjes loskomen. Laat afkoelen en hak ze grof (of laat ze desgewenst heel). Draai de oven naar 190 °C en zet er een grote braadslede in om op te warmen. Doe de aardperen in een kom en schep ze om met 3 el van de koolzaad- of olijfolie, de tijm, laurierblaadjes en wat zout. Laat alles in de hete braadslede glijden en zet deze ongeveer 35 minuten in de oven, tot de aardperen zacht en lichtgoud gekleurd zijn. Schep ze na 15 minuten even om. Laat iets afkoelen. Klop de laatste el olie door de hazelnootolie, sprenkel dit over de warme aardperen en voeg flink wat zout, peper en citroensap toe. Hussel de aardperen voorzichtig om, zodat alles goed wordt verdeeld. Meng er behoedzaam de hazelnoten en slablaadjes door en verdeel over de borden. Bestrooi met de geitenkaas en dien meteen op.