Revisely checkt digitale tekst

Deze rubriek belicht elke donderdag een nieuw bedrijf. Dit keer: teksten nakijken voor docenten.

Bedrijf: Revisely

Oprichter: Ed Nijgh (53)

Medewerkers: geen

Website: www.revise.ly

Voor leerlingen is een schrijfopdracht vaak een opgave, maar voor een docent is het ook nogal een klus: opstellen nakijken van een hele klas kost tijd. De web-app Revisely helpt docenten effectiever teksten nakijken.

Wat is het?

Een web-app die het nakijken van een schrijfopdracht makkelijker maakt. Van het aanmaken en uitdelen van de opdracht, het checken van plagiaat en spelfouten, tot het geven van feedback.

Hoe werkt het?

Zodra een docent een schrijfopdracht heeft bedacht, verstuurt hij of zij die via Revisely naar de klas. Leerlingen krijgen een linkje dat leidt naar een tekstscherm, plakken of typen daar de tekst in, en sturen de tekst terug naar de docent via Revisely. Het programma kijkt de tekst eerst na op grammatica en spellingsfouten, daarna kan de docent annotaties in de tekst te maken via de app.

Voor wie is het?

Voor taaldocenten. Al heeft de leerling er ook wat aan: Revisely laat ook de achterliggende theorie zien bij een fout. En studenten bouwen een digitaal schrijfdossier op, waarin vorderingen en verbeterpunten zichtbaar zijn.

Wat is het verdienmodel?

Ze verkopen de app aan scholen, die een abonnement kunnen aanvragen voor de leerling. Dat kost nu 10 euro per leerling, per jaar. Er doen nu vijftien scholen aan mee.

Bestaat dit nog niet?

Er zijn meerdere apps die de communicatie en feedback tussen studenten en docenten makkelijker proberen te maken, maar deze app richt zich specifiek op teksten nakijken. In de VS lijkt de app Turnitin nog het meest op Revisely.

Wat zijn de plannen?

De app is al in meerdere talen beschikbaar, dus zo snel mogelijk uitbreiden naar andere landen.