Bo&Caro

Ga je mee, netwerken op een blote-voeten-feestje?

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat: Een netwerkochtend bij Bewust Amsterdam in Club Lite.

Wie: Oprichters Olaf van de Rijdt - en Robert Zwier en nog dertig netwerkende zzp’ers.

Ping… Van het geanimeerde gesprek van zo-even is weinig meer over. De drie mannen aan de bar van de Amsterdamse Club Lite staren zwijgend naar de neuzen van hun schoenen.

Ook de 29 andere aanwezigen zeggen geen woord meer. Sommigen hebben de ogen gesloten. Worden ze tenminste niet afgeleid door de vier die midden in de zaal zijn blijven staan, bevroren in een wat ongemakkelijk uitziende houding terwijl ze hun lach proberen in te houden.

Ping! Robert Zwier, medeoprichter van netwerkclub Bewust Amsterdam, stoot de klankschalen nog een keer tegen elkaar aan. Ze mogen weer. Alleen lijkt nu niemand meer precies te weten waar hun gesprek over ging. Kopje thee dan maar.

Als Robert klingelt met zijn klankschalen moeten de netwerkers éven een momentje voor zichzelf nemen #bewustamsterdam

Een foto die is geplaatst door Bo&Caro (@boencaro) op

Hoe vóel ik me eigenlijk?

Zwier: “Op de meeste netwerkbijeenkomsten is iedereen veel te druk aan het praten. En vooral aan het opscheppen over zichzelf. Dat willen we hier niet.”

Zijn compagnon Olaf van de Rijdt schudt zijn hoofd. “Door die klankschalen word je gedwongen even stil te zijn, te denken: hoe vóel ik me eigenlijk? We maken onze netwerkers bewust van hun omgeving, van elkaar.”

“En het is ook wel handig”, vindt Zwier. “Stel, je bent met iemand aan praten maar hebt geen zin meer in dat gesprek; hoef je niet te zeggen: ‘Eh, ik ga even naar het toilet.’ Dan beëindigen mijn tingsha’s – zo noem je die klankschalen - het gesprek voor je.”

Bewuste zzp’ers

Zwier is stralingsdeskundige, vertelt hij. “Ik leer mensen over de straling die uit hun mobieltje komt en waarschuw ze.” Van de Rijdt is coach en trainer. Net als een boel anderen hier vandaag. Het zijn voornamelijk zelfstandig ondernemers. Bewúste zzp’ers, volgens de twee.

Zzp’ers met een bedrijfje in familieopstellingen. Met paranormale gaven. Die zichzelf ‘verbinder’ noemen. Die vragen of ze zo niet te veel in de energie van de ander staan - en dat ze anders best even opzij willen gaan. Die willen weten of je volgende week meegaat naar een blote-voeten-feestje.

Even mediteren

Of iedereen zich nu even naar de linkerkant van de zaal wil begeven. De meditatietrainer is gearriveerd. Ze gaan zo visualiseren hoe 2015 eruit zal zien voor hun onderneming, legt hij uit. Nemen ze plaats?

Zwier kijkt naar de groep die is neergeploft op de banken. Zijn bewuste netwerkclub bestaat inmiddels een jaar, vertelt hij. En? Zijn er al veel deals gesloten – wordt hier succesvol genetwerkt?

Ping…, klinkt het.