Labrador neemt alleen de bus

Miles Montgomery, een radiopresentator uit Seattle, merkte afgelopen week een zwarte labrador op in de bus. Op zich niet opmerkelijk; Seattle is een diervriendelijke stad waar honden zijn toegelaten in het openbaar vervoer, maar het viel de presentator op dat de stoel naast de labrador leeg was. „Toen ik haar aaide, zei een man naast me: ‘Dat is de hond die elke dag alleen naar de hondenwei reist.’” Volgens Montgomery begon de labrador te kwispelen zodra haar halte in beeld kwam, sprong vervolgens van de bus en liep richting de wei.

Volgens een woordvoerder van de openbaarvervoersmaatschappij van King County klopt het verhaal van Montgomery. Zowel buschauffeurs als reizigers bevestigen dat ze een labrador met de naam Eclipse zonder begeleider het ov hebben zien nemen. Volgens hen stapt Eclipse op in de buurt Belltown en verlaat ze vier haltes verder de bus.

Het baasje van Eclipse, Jeff Young, liet aan een lokale verslaggever weten dat hij absoluut geen probleem heeft met het onafhankelijke gedrag van zijn huisdier. Young: „Soms verliezen we elkaar uit het oog. Dan neemt Eclipse alvast de bus zonder mij en haal ik haar in het hondenpark.” Ongeveer een keer per week krijgt Young een telefoontje waarin iemand vertelt dat ze zijn hond hebben gevonden. Young: „Dan vertel ik hen, nee hoor, Eclipse is helemaal in orde.” (Reuters)