Derde telg van familie Moszkowicz geschrapt

Na Robert en Bram heeft de tuchtrechter van de advocatuur nu een derde telg van de beroemde advocatenfamilie Moszkowicz geschrapt van het tableau. De raad van discipline in Den Bosch besloot maandag dat de oudste van de vier zoons van advocaat Max Moszkowicz sr., de 64-jarige David, niet langer zijn vak mag uitoefenen omdat hij tegenstrijdige belangen probeerde te dienen.

De tuchtrechter noemt het „ontoelaatbaar” dat David Moszkowicz in 2013 voor 1.700 euro nabestaanden bijstond in een moordzaak terwijl hij ook al een man verdedigde die verdacht werd van dit misdrijf. De raad komt tot de zwaarste sanctie omdat David al herhaaldelijk tuchtrechtelijk is veroordeeld. „Ondanks diverse tuchtrechtelijke veroordelingen, volhardt hij in zijn onbetamelijk handelen.”

David Moszkowicz zegt „heel erg verbaasd” te zijn over de uitspraak. Hij gaat in beroep bij het hof van discipline en mag daarom zijn vak voorlopig blijven uitoefenen. Volgens hem is er niks onbetamelijks gebeurd. Hij had aanvankelijk niet door dat hij twee partijen in eenzelfde zaak bijstond. „Toen ik dat merkte, heb ik de zaak van de nabestaanden en het honorarium aan een collega gegeven.” Volgens David Moszkowicz is de Orde van Advocaten bezig de advocatenfamilie te slopen. „Het is een rage Moszkowiczen aan te pakken”, zegt David. „Het is een onjuiste redenering om mij nu te schrappen wegens eerdere tuchtstraffen uit een heel ander soort zaken.”