D66-lijst Eerste Kamer: Schnabel, Stienen en Rinnooy Kan

Paul Schnabel in 2013 in de Eerste Kamer voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij was toen de beste prominente Nederlander.
Paul Schnabel in 2013 in de Eerste Kamer voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Hij was toen de beste prominente Nederlander. Foto ANP / Sander Koning

Paul Schnabel, voormalig directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, is kandidaat voor de Eerste Kamer voor D66. Hij staat op een potentieel verkiesbare zevende plek op de lijst.

Andere opvallende senaatskandidaten bij de sociaal-liberalen zijn Henriette Prast, hoogleraar financiële planning in Tilburg, op plek twee en arabist en publicist Petra Stienen op plek acht. Eerder al werd bekend dat voormalig SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan voor D66 in de senaat wil. Hij staat op plek vier.

Lijsttrekker is Thom de Graaf. D66 heeft nu vijf zetels, maar verwacht dat aantal gezien de huidige peilingen te vergroten.

Update 14.00 uur (ANP): GroenLinks heeft voor het fractievoorzitterschap in de Eerste Kamer nog twee kandidaten op het oog. De partij maakte vandaag bekend dat Ruard Ganzevoort of Tineke Strik Tof Thissen opvolgt. De leden kiezen tijdens het congres van 7 februari wie de lijsttrekker voor de verkiezingen van dit jaar wordt. Zowel Ganzevoort als Strik zit al in de Eerste Kamer.