Tientallen boten in lichterlaaie in Limburgse haven

Brandende boten in Wessem
Brandende boten in Wessem ANP / GinoPress

In een jachthaven in het Limburgse stadje Wessem zijn vannacht tientallen boten in brand gevlogen. Dat meldt ANP. De vaartuigen liggen aan twee aanlegsteigers.

De brandweer schat dat tien tot twintig boten in vlammen zijn opgegaan. Dit is een voorlopige schatting, omdat enkele vaartuigen gezonken zijn.

De brand is niet overgeslagen naar het hoofdgebouw van de haven. Voor zover bekend waren er geen mensen op de boten en zijn er geen gewonden gevallen. Ook is er geen asbest vrijgekomen, aldus de brandweer. Wessem ligt bij Roermond en is onderdeel van de gemeente Maasgouw.

Een politiewoordvoerster wilde vanochtend niets zeggen over de oorzaak van de brand. Hier wordt momenteel onderzoek naar gedaan. Ook de brandweer weigerde te laten weten of het al dan niet om brandstichting gaat. Een woordvoerder van de brandweer zei vannacht tegen ANP dat er bij aankomst drie onafhankelijke brandhaarden waren. Het was de derde brand in een Limburgse haven in korte tijd.

Even voor 07.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is nog wel enkele uren bezig met nablussen. Het is nog niet duidelijk wat de schade is. Volgens de website van de gemeente worden alle toegangswegen naar de jachthaven afgezet.