De medewerker: ‘Ze bellen mij als ze vlucht missen’

Inge de Leeuw: „Voor een programmeur is het IFFR het leukste filmfestival in Nederland. Je kunt alle kanten op: korte en lange films, fictie en non-fictie. Bovendien zijn we altijd op zoek naar jonge en vernieuwende makers. Die zijn heel enthousiast. Ze kennen meestal alleen mij dus ze bellen me tijdens het festival over gemiste vluchten en verkeerde hotelkamers.

„Ik vind het belangrijk dat het juiste publiek naar de juiste film gaat. Dus modeliefhebbers naar films over mode. Dan zijn de nagesprekken boeiender. Het festival is ontzettend leuk, maar heel hard werken. Weinig slaap, haasten van première naar première. Er is zelfs een medewerker die ergens in de Doelen een geheime slaapplek heeft. Ik probeer niet toe te geven aan de slaap. Dan is het einde zoek.”