Visfilets en aardappels uit de oven

Het recept van vandaag lijkt wellicht simpel, maar ondertussen legt Hugh Fearnley Witthingstall wel precies uit hoe je lekker krokante aardappels kunt maken in de oven. Zelfs zonder de vis is het de moeite waard zijn aardappels eens te maken.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de aardappels in een pan, schenk er koud water over en voeg een flinke snuf zout toe. Breng aan de kook, laat 8 minuten zacht koken, giet af en doe ze in de lege pan terug om uit te stomen.

Schenk de olie of het vet in een grote braadslede en zet in de voorverwarmde oven tot de olie zo heet is dat deze rookt. Voeg ondertussen flink wat zout en peper toe aan de aardappels in de pan en ruw ze op: doe het deksel op de pan en schud deze een beetje, of schraap met een scherpe vork over de buitenkant van de aardappels heen. Doe als de olie heel heet is de aardappels erbij. Schep de hete olie erover, zet de braadslede 45 minuten in de oven en roer ze na 30 minuten even om. Maak in het midden van de braadslee een plekje voor de vis. Leg na de 45 minuten de vis tussen de aardappels, bestrooi met zout en peper en leg laurierblaadjes ertussen. Zet 10-15 minuten terug in de oven tot de vis net gaar is. Dien meteen op.