Paus ontmoet Angelina Jolie na vertoning ‘Unbroken’

Angelina Jolie is ontvangen door de paus om met hem te spreken over Unbroken, haar tweede film als regisseur. De film werd vertoond aan de Pauselijke Academie van Wetenschappen, maar niet in aanwezigheid van Franciscus. Toch nam hij de tijd om met Jolie en enkele leden van haar filmcrew te spreken. De film gaat over de overtuigde katholiek Louis Zamperini, die tijdens WO II neerstort met zijn gevechtsvliegtuig, 47 dagen moet zien te overleven op een vlot op open zee en daarna twee jaar doorbrengt in een Japans krijgsgevangenenkamp. Volgens een woordvoerder van het Vaticaan laat de film „positieve waarden zien, in het bijzonder vergevingsgezindheid.” De ontmoeting van Jolie met de paus duurde slechts enkele minuten en geldt niet als officiële audiëntie.