De medewerker:‘Tien dagen in andere wereld’

Foto’s Walter Herfst

Louk Haffmans: „Voordat ik vrijwilliger werd, was ik al vaste bezoeker. Ik ben een groot filmfan, dus ik kocht altijd een passe-partout. Na mijn pensioen leek het me leuk onderdeel uit te maken van die enthousiaste sfeer. En ik kan zeggen: de club voelt inmiddels als familie. Met de chauffeurs spreken we vier keer per jaar af in café Ari. We kijken er allemaal heel erg naar uit. Het voelt een beetje als een vakantie: tien dagen ben je in een andere wereld.

„Ik rij regisseurs, acteurs, producers, vipgasten. Niet iedereen heeft zin om te kletsen, maar meestal hebben we het over hun film, en soms bieden ze me een kaartje aan voor de première. We rijden Opels, luxe auto’s. Dat rijdt wel lekker hoor. Zeker als je haast hebt: mijn passagiers hebben nog nooit een vlucht gemist.”