Tekenen in 3D

Het probleem met producten kopen op crowdfundingsites is dat je geen idee hebt wat je precies krijgt. Je koopt een prototype, iets nieuws. Iets waarvan de bedenker in een gelikt filmpje belooft dat het je leven gaat veranderen, maar dat vaak niet waarmaakt. Maar nu Kickstarter zo’n zes jaar bestaat, zijn van veel populaire campagnes uit het verleden weer nieuwe versies uitgebracht, waarvan je dus net wat zekerder weet dat het werkt. Zoals deze 3Doodler, een pen die in 3D tekent. Twee jaar geleden uitgebracht en nu komen ze met een nieuwe versie. Dunner, makkelijker, en verbeterd met alle feedback die ze terugkregen van gebruikers. Je zet de pen aan, en stopt er het bijgeleverde plastic in. Het plastic wordt verhit, je begint er in het wilde weg mee te tekenen en het plastic verhardt weer: voilà, je ontwerpt ‘in 3D’. Je maakt er sieraden mee, of gebruikt sjablonen op internet om kleine frutsels na te maken. Het is vooral leuk voor de thuisknutselaar: wie echt wil weten hoe 3D-printen werkt kan beter een 3D-printer kopen.