Dode bij schietpartij in Amsterdam - ‘behoorlijk in het rond geschoten’

Een foto genomen door een ooggetuige, niet lang na de schietpartij.
Een foto genomen door een ooggetuige, niet lang na de schietpartij. Foto Juliën L’Ortye

Bij een schietpartij in Amsterdam is vanavond een persoon om het leven gekomen. Het slachtoffer stond op zijn balkon toen het vuur op hem werd geopend, zo laat een woordvoerder van de politie Amsterdam weten. Bij het vuurgevecht is “behoorlijk in het rond geschoten”.

De schietpartij vond plaats in de Pieter van der Werffstraat, in de wijk Geuzenveld. Meteen na de schietpartij werden zowel een traumahelikopter als een ambulance naar de wijk toegestuurd, maar die hulp mocht niet meer baten. Over de identiteit van het slachtoffer brengt de politie voorlopig nog niets naar buiten.

Twitter avatar Politie_Adam Politie Amsterdam eo We zijn bezig met onderzoek na een schietincident aan de Pieter van der Werfstraat in #Geuzenveld. Getuige geweest? ☎️ 112

Niet lang na de schietpartij rukte de brandweer uit om een auto te blussen in de wijk Osdorp, ongeveer 5 kilometer verderop. Het is nog onduidelijk of het om een eventuele vluchtauto gaat. “Maar daar houden we in dit soort gevallen wel rekening mee”, aldus de politiewoordvoerder.

Op Twitter meldt een ooggetuige dat hij “enorme knallen vlak achter elkaar” hoorde en dat er veel ruiten bij omliggende appartementen kapot zijn gegaan. Ook toonde hij foto’s van de kogelhulzen die op straat waren achtergebleven.

Twitter avatar MatthieuHerben Juliën L´Ortye Zo te horen automatisch vuur. Enorme knallen vlak achter elkaar. Dit soort kogels #Geuzenveld http://t.co/rFvhAtdewu
Twitter avatar MatthieuHerben Juliën L´Ortye Zag ook iemand secondes na het lawaai wegrennen met vuilniszak en sporttas, inmiddels chaos op straat, politie ter plaatse #Geuzenveld
Twitter avatar PatrickMoeke Patrick Moeke Bizar. Zojuist opgeschrikt door een paar keiharde knallen. Blijkt een mitrailleur geweest te zijn. #geuzenveld http://t.co/fzKhiOQ4I9

De schietpartij vond plaats in de wijk Geuzenveld: