Hans Waege definitief weg bij Rotterdams Philharmonisch

Algemeen directeur Hans Waege is definitief vertrokken bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Dat meldt de website van het orkest. Waege zat sinds april 2014 ziek thuis, nadat een vertrouwenscrisis met de musici van het orkest was geëscaleerd. Zij schreven een boze brief over zijn plannen om orkestleden efficiënter in te zetten. De manieren waarop hij meer publiek wilde trekken als oplossing voor de teruglopende zaalbezetting, lagen ook niet goed bij de musici. Die omschreven de managementstijl van de Vlaming in deze krant als „rechtlijnig”, „solistisch”, en „on-Nederlands directief”. Of er een vertrekregeling met Waege is getroffen, wil het orkest niet zeggen. Ook over zijn opvolging is nog niets bekend. Het orkest liet eerder weten een managementstructuur te onderzoeken waarin de functies van artistiek en zakelijk directeur worden gescheiden. (NRC)