Iets rustiger

Na een wisselvallige en onstuimige periode zien we iets veranderen op de weerkaarten. Vanaf vrijdag wordt het geleidelijk iets rustiger. Dan valt slechts een enkele bui en met ook af en toe zon wordt het maximaal 8 graden. Het weekend lijkt vrijwel droog te verlopen met af en toe zon. Het wordt dan wel iets kouder. Daar vooruit hebben we echter nog een kletsnatte dag voor de boeg. In de nacht naar donderdag trekt een uitgestrekt regengebied via het westen het land binnen. In het oosten zijn nog enkele opklaringen. Daar ligt de minimumtemperatuur het laagst met 2 of 3 graden. De donderdag verloopt overal regenachtig. Daarmee draait de wind tijdelijk naar zuidelijke richting en trekt ook stevig aan. Vooral in de ochtend kan het stormachtig waaien aan zee. De maximumtemperatuur ligt tussen 8 en 10 graden.