Producent Samuel Goldwyn Junior (88) overleden

In Los Angeles is Samuel Goldwyn Jr. overleden, zoon van een van de aartsvaders van het studiosysteem in Hollywood. Dat heeft A. Scott Berg, de biograaf van Goldwyn senior, maandag bekend gemaakt. Samuel Goldwyn Jr. was de producent van onder andere Mystic Pizza (1988), een van de vroege successen van Julia Roberts.Hij werd genomineerd voor een Oscar voor beste film met Master and Commander: The Far Side of the World (2003). Zijn laatste productie was de remake van The Secret Life of Walter Mitty (2013) met Ben Stiller in de hoofdrol. De Goldwyn-familie blijft invloedrijk in Hollywood. Zoon John Goldwyn is vicevoorzitter van Paramount Pictures, ooit opgericht door Samuel Senior, en andere zoon Tony is als acteur te zien in de televisieserie Scandal.