Poldernieuws

Dit schrijven andere media vandaag

Foto ANP

Wat zijn de belangrijkste zakelijke verhalen van andere media vandaag?

T-Mobile maakt internationaal bellen goedkoper

Bellen van en naar het buitenland wordt goedkoper, kopt de Volkskrant. T-Mobile, de op een na grootste telecomaanbieder van Nederland, gaat vanaf volgende week voor bellen binnen Nederland en telefoongesprekken in de EU of naar Noorwegen, IJsland en Zwitserland dezelfde kosten rekenen.

Wat het nieuwe ‘universele’ beltarief zal zijn wordt vrijdag pas bekend, meldt de krant. Die zouden ook eens hoger kunnen worden dan de standaardtarieven voor binnenlands bellen. Maar dat achten experts niet waarschijnlijk. Voorlopig heeft T-Mobile nog geen plannen om hetzelfde te doen met mobiel internet in het buitenland.

Weer lege geldautomaten

Het personeel van Brink’s gaat donderdag weer staken, meldt RTL Nieuws. Consumenten kunnen dus weer lege bankautomaten verwachten.

De werknemers van Brink’s protesteren tegen een geplande reorganisatie waarbij 650 van de ongeveer duizend werknemers hun baan zullen verliezen. Eind december staakten zij ook al, met veel lege pinautomaten als gevolg.

De vakbonden CNV en FNV laten tegenover het ANP weten dat de overlast dit keer voor consumenten beperkt zal blijven. Stakende medewerkers zullen dit keer iedere dag in een van de zeven bezorgregio’s geen geld bijvullen.

Air France zou geen duizenden werknemers willen ontslaan

In tegenstelling tot de berichten van Le Figaro zou Air France geen plannen hebben om vijfduizend werknemers te ontslaan. De vliegtuigmaatschappij ontkent dit, schrijft Z24.

Air France schrapte vorig jaar al achtduizend arbeidsplaatsen om de concurrentiepositie te verbeteren en zo dus de kosten omlaag te brengen. Dat is deels gelukt, maar volgens Z24 zijn de arbeidskosten nog altijd te hoog. Een woordvoerder van zusterbedrijf KLM wilde desgevraagd niet speculeren over mogelijke maatregelen, maar sprak een nieuw massaontslag tegen.