De Charlie Hebdo van vandaag

Vandaag verschijnt het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo in een miljoenenoplage.

Vertaling : Marlene Lokin Copyright : Charlie Hebdo 2015. International coordination: Global Editors Network
Vertaling : Marlene Lokin Copyright : Charlie Hebdo 2015. International coordination: Global Editors Network

Charlie Hebdo komt vandaag gewoon weer uit. Nou ja, gewoon. Er zijn drie miljoen exemplaren te koop van deze editie, terwijl de oplage van het tijdschrift voor de aanslag van vorige week woensdag ongeveer 60.000 was.

Hier zijn twee volledige pagina’s afgedrukt van Charlie Hebdo van vandaag, gemaakt door de overgebleven redacteuren van het blad. Ze gaan in op de plus- en minpunten van de dagen na de aanslag, en op de stille tocht van afgelopen zondag. Alle omgekomen medewerkers worden genoemd op deze pagina’s.

Het weekblad verschijnt vandaag niet alleen in het Frans, maar ook in het Arabisch, Spaans, Engels, Turks en Italiaans. In Nederland zijn vanaf morgen vijfhonderd exemplaren van Charlie Hebdo te koop. Een aantal kiosken in Nederland heeft daarvoor extra beveiligingsmaatregelen getroffen.

Op Marktplaats wordt het blad al voor 100 euro aangeboden. ‘Ik krijg ze rond 20 jan uit Frankrijk’, staat bij een advertentie op die veilingsite. (NRC)