Bus met gevangenen verongelukt in Texas - tien doden, vijf gewonden

Een bus met twaalf gevangenen en drie gevangenismedewerkers is in Texas verongelukt. Zeker tien mensen kwamen om het leven. Vermoedelijk is de bus van de weg geraakt en ingereden op een passerende goederentrein.

De bus vol gevangenen die in Texas is verongelukt.
De bus vol gevangenen die in Texas is verongelukt. Foto AP / The Odessa American

Een bus met twaalf gevangenen en drie gevangenismedewerkers is in Texas verongelukt. Volgens persdienst AP kwamen zeker tien mensen om het leven, van wie twee bewakers. De overige vijf inzittenden raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De bus was op weg van Abilene naar een gevangenis in El Paso, tegen de Mexicaanse grens. Bij de plaats Odessa is de bus vermoedelijk van de weg geraakt en op een passerende goederentrein ingereden. Bij de crash zou ook een vrachtwagen betrokken zijn geweest. Inmiddels is een onderzoek gestart om de oorzaak van het ongeluk te achterhalen.