‘Belgische wapenhandelaar bekent contact met Coulibaly’

Amédy Coulibaly
Amédy Coulibaly EPA

Een Belgische wapenhandelaar uit Charleroi heeft zichzelf gisteren bij de politie aangegeven omdat hij contact zou hebben gehad met de Franse terrorist Amédy Coulibaly. Dat melden Belgische media vandaag. De 32-jarige Coulibaly is de dader van de gijzeling in een koosjere supermarkt in Parijs vorige week, waarbij vier doden vielen. Ook de terrorist zelf werd gedood.

De handelaar zou met Coulibaly hebben overlegd over de verkoop van een auto en een pistool. De politie heeft het huis van de man doorzocht en documenten gevonden waarin werd onderhandeld over de transactie. De verkoper zegt Coulibaly te hebben opgelicht bij de verkoop van een voertuig. Toen hij hoorde dat de terrorist banden had met Islamitische Staat (IS), zou hij uit schrik de autoriteiten hebben ingelicht.

De man zit momenteel vast. Het parket van Charleroi wil de informatie bevestigen noch ontkennen.