De medewerker:‘Amerikanen zijn gek op kroketten’

John Schipper: „Mijn frietjes verkoop ik aan vaste klanten uit de hele wereld. Van die flamboyante figuren uit New York en Shanghai met veel te grote sjaals om, weet je wel. Maar ik vind het wel speciaal hoor, dat ze een jaar later weer langskomen voor een praatje en een frietje. Ik laat ze patat met pindasaus proberen en broodjes kroket. Amerikanen zijn gek op kroketten.

„Op de laatste dag, tijdens de filmmarathon, verkoop ik 3.000 frietzakken. Die ochtend begin ik al heel vroeg met voorbakken. Van de organisatie krijg ik altijd een schema zodat ik op tijd met bakken kan beginnen. Elk jaar geef ik de vrijwilligers een gratis frietje. Aardige mensen, ze werken hard. Die levendigheid op het plein is heerlijk, want normaal gesproken is het hier wel een dooie boel.”