A73 opnieuw afgesloten na ongeluk - weg was amper tien minuten open

De A73 in Limburg is vanavond korte tijd weer open geweest voor verkeer nadat de snelweg de hele dag dicht was vanwege een zoutzuurlek. Amper tien minuten nadat de weg werd vrijgegeven, reed echter een vrachtwagen in op een file, waarna de weg weer werd afgesloten.

Hulpdiensten zijn bezig met schoonmaakwerkzaamheden bij de vrachtwagen op de A73 die door een aanrijding zoutzuur heeft gelekt.
Hulpdiensten zijn bezig met schoonmaakwerkzaamheden bij de vrachtwagen op de A73 die door een aanrijding zoutzuur heeft gelekt. Foto ANP / Piroschka van de Wouw

De A73 in Limburg is vanavond korte tijd weer open geweest voor verkeer nadat de snelweg vrijwel de hele dag dicht was vanwege een zoutzuurlek. Amper tien minuten nadat de weg werd vrijgegeven, reed op de rijstrook in zuidelijke richting echter een vrachtwagen in op een file, waarna de weg weer werd afgesloten.

De botsing vond plaats ter hoogte van Maasbracht, vlak bij de plek waar eerder vandaag een vrachtwagen zoutzuur lekte na een aanrijding. Door het nieuwe ongeluk – waarbij twee mensen gewond raakten - is olie op het wegdek terechtgekomen, zo laat Rijkswaterstaat weten. De weg in noordelijke richting is wel weer gewoon open.

Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat Door een ongeval met een vrachtauto is de #A73 Nijmegen - Maasbracht opnieuw afgesloten. Verkeer ri Maastricht volg Eindhoven (A67, A2).
Twitter avatar Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat #A73 Maasbracht richting Nijmegen ter hoogte van Roermond vrijgegeven. Omrijden hiervoor dus niet meer nodig.

De A73 is al sinds het middaguur dicht nadat een vrachtwagen gevuld met zoutzuur werd aangereden. Door die botsing scheurde de tank van de auto open, waarna een wolk verdund zoutzuur ontsnapte. De veiligheidsdiensten besloten vervolgens alarm te slaan en de automobilisten in de file te evacueren.

Naast de A73 werd ook een deel van de nabijgelegen A2 afgesloten, alsmede de rijksweg en toegangswegen. Ook reden er een tijdlang geen treinen tussen Roermond en Sittard vanwege de zoutzuurwolk. Rond 16.30 uur werd het spoor weer vrijgegeven. De hulpdiensten hopen dat de A73 voor de ochtendspits weer helemaal open is.

De plek waar het tweede ongeluk vanavond plaatsvond: